Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Ανακοινώσεις

Καινοτόμες δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Στις 5 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου «Υποέργο 1: Καινοτόμες δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος». 

 

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Σήμερα στις 2/4/2024 ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, την Υφυπουργό Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θανάση Κοντογεώργη. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Χαμακιώτη Θεόδωρο. 

Hμερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου «Υποέργο 1: Καινοτόμες δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος»

Ο Δήμος Καλαβρύτων σας προσκαλεί στην ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου «Υποέργο 1: Καινοτόμες δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 12πμ, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Τα ιστορικά ίχνη ενός εγκλήματος πολέμου

Δημοσίευμα με τίτλο "Τα ιστορικά ίχνη ενός εγκλήματος πολέμου" με θέμα το Καλαβρυιτνό Ολοκαύτωμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στο "Μουσεία Προορισμοί".

 

 

Δελτίο Τύπου

Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος:

«Ἔργῳ δηλοῦσθαι τὰς τιμάς» …..

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα ο Δήμος Καλαβρύτων διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων μνήμης. Η συμμετοχή σε αυτές του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ήταν πλούσια, πολυεπίπεδη και συνεργατική.

Αφιερωματικές εκδηλώσεις 80 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Συνεχίζονται οι αφιερωματικές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Στις 9 Δεκεμβρίου 2023 ημέρα Σάββατο στο Πέτρινο Κτήριο (Πλατεία Πετμεζαίων) στις 12.00 μ.μ. με :

Α) Εκθέσεις

Οι Χίλιες Αντιγόνες των Καλαβρύτων

Δελτίο τύπου

Μια φορτισμένη από την ιστορία «ξενάγηση» σ’ έναν τόπο που τον παγωμένο Δεκέμβρη του 1943 έχασε τη μνήμη του, τα Καλάβρυτα. Εκείνο το πρωί που όλος ο κόσμος υπό τον χτύπο της καμπάνας της εκκλησίας και το σφύριγμα του τραίνου μαζεύτηκε στην πλατεία για να πιαστεί στην «απόχη» της αγριότητας του πολέμου. Όμως μπορεί πράγματι να χαθεί η μνήμη ενός τόπου; Η Σαρλότ Ντελμπό θα απαντήσει πως «όχι». Γιατί αυτοί που μένουν αναλαμβάνουν το χρέος της συνέχισης των πραγμάτων.

Καλάβρυτα Μια πόλη στην Ιστορία. Πριν και Μετά από το Ολοκαύτωμα.

Περιοδική έκθεση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από 2 Δεκεμβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αθηναίων. Ηρακλειδών 66.
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά (εκτός Δευτέρας): 11:00-19:00
Σάββατο - Κυριακή: 10:00 - 15: 00.

«Καλάβρυτα: Μια πόλη στην Ιστορία, πριν και μετά το Ολοκαύτωμα»

Ο Δήμος της Μαρτυρικής πόλης Καλαβρύτων και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα έχουν δημιουργήσει φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Καλάβρυτα: Μια πόλη στην Ιστορία, πριν και μετά το Ολοκαύτωμα», η οποία θα “ταξιδέψει” και θα φιλοξενηθεί από το Κέντρο Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στην Αθήνα, Ηρακλειδών 66 Θησείο, από 2 Δεκεμβρί

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Δήμο της Νέμετσκα της Σλοβακίας

Αντιπροσωπεία από το Δήμο της Νέμετσκα της Σλοβακίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Together we stand" που αποβλέπει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ πόλεων με κοινή ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα, επισκέφθηκαν σήμερα τα Καλάβρυτα.

Η ολοκλήρωση μιας ακόμα υπόσχεσης!

Η ολοκλήρωση μιας ακόμα υπόσχεσης!

Στην οδό Αγίου Αλεξίου και κατά μήκος του πεζοδρομίου που εφάπτεται του μαντρότοιχου του περιβόλου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, πριν από μερικά χρόνια φυτε

Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα

Ομιλία της κυρίας Παναγιώτας Καρύδη.

Εκφωνήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων στις 14-08-2023 για το Μνημόσυνο στην Καλαβρυτινή Μάνα.

Ημέρα μνήμης Καλαβρυτινής μάνας, 14-08-2023

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - OPENING HOURS AUGUST 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το  Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό όλες τις ημέρες του Αυγούστου (και τις Δευτέρες)

εκτός από την ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :

09:00 π.μ. –16:00 μ.μ. 

 

Επίσκεψη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Αντι της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής επισκέφθηκαν στις 6 Ιουλίου 2023 το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δράσεων. Αντιπροσωπεία μαθητών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Επίσκεψη του πρώην πρόεδρου του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου

Σήμερα στις 17/6/2023 ο πρώην πρόεδρος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου (2008-2011) Hans-Joachim Gehrke, επισκέφτηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος μαζί με αρχαιολόγους του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και την Δρ. Αρχαιολογίας Γεωργία Αλεξοπούλου.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ
Τοποθετήθηκε στο Μνημείο των Δασκάλων η ανάγλυφη δημιουργία της εκπαιδευτικού εικαστικών Γρίβα Αντωνίας, η οποία υπηρέτησε στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων το σχολικό έτος 2011-2012.

Σεμιναριακή δράση «ANR RUINES»

Στα πλαίσια του Γαλλικού ερευνητικού προγράμματος και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διεξήχθη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών σεμιναριακή δράση με τη συμμετοχή ευρωπαίων ερευνητών και ακαδημαϊκών. Στην δράση εκπροσωπήθηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον Ιστορικό – Επιστημονικό συνεργάτη του Μουσείου Γκρέστα Δημοσθένη ο οποίος πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: « Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών στην Ελλάδα».

Οι αρνητικές επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον της Επαρχίας Καλαβρύτων

Επιστημονικές προσεγγίσεις διακεκριμένων στον τομέα τους επιστημόνων κατά τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων για την Αειφορία, την Κλιματική αλλαγή, το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση και την τοπική ιστορία με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Επίσκεψη της Hilde Schramm

Το Μουσείο επισκέφτηκε η Hilde Schramm ,κόρη του Albert Speer, ο οποίος ήταν Υπουργός Eξοπλισμών στη Ναζιστική Γερμανία και καταδικασμένος Εγκληματίας πολέμου.
Η ίδια αντιναζίστρια, διατέλεσε Βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος των Πρασίνων στο Κρατίδιο του Βερολίνου.

Επίσκεψη του Σπαρταθλητή Στέργιου Αράππογλου στο Μουσείο

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφτηκε ο Σπαρταθλητής και γιατρός του ΕΣΥ Στέργιος Αράπογλου, ο οποίος διασχίζει τρέχοντας τους μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας αγωνιζόμενος για μνήμη και δικαιοσύνη!, υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Έγραψε στο βιβλίο των Επισκεπτών:

Επίσκεψη του Πρέσβη του Μεξικού στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα κ. Ελιζόντο και αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Μεξικού επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον Δήμαρχο κ.

Τα Χριστούγεννα των πολέμων

Με ένα ξεχωριστό τρόπο το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης έδωσε το μήνυμα των γιορτών, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα ιστορικής διαδρομής στις ημέρες των Χριστουγέννων από τις κυριότερες πολεμικές περιόδους της πατρίδας μας κατά τον 20ο αιώνα, με αναφορές και αφηγήσεις από τις ημέρες του Δωδεκαημέρου κατά τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908, τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, την Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922, τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940-1941 και το Δραματικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος την 13 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 79 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου από τον Δήμαρχο της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ – ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2022»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ – ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2022»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Τίτλος Ποιήματος: «Μαζί μπορούμε»
Ψευδώνυμο: «Φιλήσιος»
Μαθητής: Ιωάννης Μανωλάκος
Σχολείο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας
Δάσκαλος: Παναγιώτης Καραμούζης

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα" 2022-23

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων προκηρύσσει το διαγωνισμό με την επωνυμία “ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ  ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ” για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Εγκαίνια κινητής έκθεσης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην ACHAIA CLAUSS

Η ΑΧΑΙΑ CLAUSS φιλοξενεί στον χώρο της, την κινητή φωτογραφική έκθεση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και σας προσκαλεί στα εγκαίνια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6/11/2022 και ώρα 18:00’.

Ταξίδι στα Καλάβρυτα της μνήμης!

Η κινητή φωτογραφική έκθεση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ξεκίνησε το ταξίδι της. Πρώτος σταθμός οι ιστορικοί και φιλόξενοι χώροι της "ΑΧΑΙΑ CLAUSS " (Πάτρα), η οποία εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου με σχετικές πληροφορίες.

Ψήφισμα για το θλιβερό άγγελμα θανάτου της Γιώτας Κολλιοπούλου - Κωνσταντοπούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια μιας σπουδαίας γυναικείας προσωπικότητας, μιας ηρωικής μορφής της νεότερης ιστορίας των Καλαβρύτων, της  Γιώτας Κολλιοπούλου - Κωνσταντοπούλου.
Η Γιώτα Κολλιοπούλου -Κωνσταντοπούλου ανήκε σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι φτιαγμένοι από την ευλογημένη "πάστα" της αυταπάρνησης και της προσφοράς.  Πρωτοστάτησε και αφοσιώθηκε "ψυχή τε και σώματι" στη δημιουργία και τη λειτουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

«Οδηγός Μουσείου – Επιλεγμένα εκθέματα»

Νέο Βιβλίο από το

Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

«Οδηγός Μουσείου – Επιλεγμένα εκθέματα»

Το  Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος εξέδωσε και κυκλοφορεί το βιβλίο με τον τίτλο «Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος -Οδηγός Μουσείου – Επιλεγμένα εκθέματα».

Επίσκεψη στο Μουσείο αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο Επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Υussef Dorkhom και αντιπροσωπεία από την περίκλειστη πόλη Qalqilya της Παλαιστίνης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Ο Επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής έγραψε τα παρακάτω στο βιβλίο επισκεπτών:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αντιπολεμικού και Αντιπυρηνικού Αγώνα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αντιπολεμικού  και   Αντιπυρηνικού Αγώνα

-  Εν  μέσω πολέμου -

     36 χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ. 

    1986 - 2022

Έκκληση για συμμετοχή στην «Επιδημιολογική μελέτη αλληλεπιδράσεων επώδυνων εμπειριών και ψυχικής υγείας στην 3η ηλικία»

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, μια διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τους Παναγιώτη Αλεξόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, Δημήτρη Παπαζαχαρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας και Παύλο Πέππα, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ξεκινά μια μελέτη που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην κατανόηση της επίδρασης επώδυνων εμπειριών στη ψυχική υγεία των ατόμων της 3η ηλικίας αλλά και νεότερων ηλικιών με σκοπό τη διαμόρφωση υπηρεσιών ψυχικής υγείας που θα ανταποκρίνονται στις ανά

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β2676/31-05-2022) λειτουργεί  τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο έως και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β2369/14-05-2022) λειτουργεί  τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από την Κυριακή 1 Μαΐου Απριλίου 2022 έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β2137/30-04-2022) λειτουργεί  τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Εορταστικό Ωράριο Λειτουργίας του Μουσείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μεγάλη Παρασκευή , 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 και ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ , 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

το Μουσείο

θα παραμείνει  ΚΛΕΙΣΤΟ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

το Μουσείο

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και την Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 έως και την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β1882/16-04-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 έως και τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β1724/09-04-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 έως και τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β1547/02-04-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β1454/25-03-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 έως και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β1302/18-03-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19  (ΦΕΚ Β766/18-2-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου2022 έως και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19  λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως 14 Φεβρουαρίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου2022 έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β430/5-2-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως 7 Φεβρουαρίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

 Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β290/29-01-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Άθλον Ποιήσεως Γιάννη και Λένας Στρέφη - Κουτσοχέρα 2022

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων προκηρύσσει το διαγωνισμό “ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Για την Α'/θμια και Β'/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα επιλέξουν οι διδάσκοντες φιλόλογοι και δάσκαλοι, (αυστηρά) ένα από κάθε Σχολείο και θα τα υποβάλλουν στο Δήμο Καλαβρύτων σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης.  Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως 24 Ιανουαρίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

 Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 24Ιανουαρίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β67/14-01-2022) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μ

Μέτρα υγειονομικής προστασίας έως 17 Ιανουαρίου 2022

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

 Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από την Πέμπτη 30  Δεκεμβρίου 2021 έως και την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β6290/29-12-2021) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της περιοδικής έκθεσης "ΠΥΡΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ"

Η φωτογραφική έκθεση – αφιέρωμα στα έγκλειστα γυναικόπαιδα στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων από τις Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής στις 13-12-1943,με  τον τίτλο:«Πύρινες Μνήμες» συνεχίζεται στο Δημοτικό Κτήριο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 78 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, αύριο Σάββατο 11-12-2021 και ώρα 12 μ.μ. στο Δημοτικό κτήριο στην Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης – αφιέρωμα στα έγκλειστα γυναικόπαιδα στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων από τις Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής στις 13-12-1943, με τον τίτλο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα διοργανώνει εκδήλωση - φωτογραφική έκθεση - Αφιέρωμα στα έγκλειστα γυναικόπαιδα στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων από τους στρατιώτες της Βέρμαχτ στις 13/12/1943, με τον τίτλο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ – ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2021»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ – ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2021»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Τίτλος Ποιήματος: «Κόκκινο σε λευκό φόντο»

Ψευδώνυμο: «Ονειρεύομαι»

Μαθήτρια: Αλεξάνδρα Πουλακάκου

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

 Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 έως και την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β5401/20-11-2021) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Επίσκεψη στο Μουσείο αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα κυρία Iveta Hricova, η Πρόξενος της χώρας στην Αθήνα κυρία Petra Prosňanská και ο Δήμαρχος  της Μαρτυρικής πόλης Nemecka κύριος Branislav Cizmarik σήμερα επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη μελλοντική αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

 Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι, για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid 19 (ΦΕΚ Β4214/13-09-2021) λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Εις Μνήμην Μίκη Θεοδωράκη

Requiem –«Ακολουθία εις κεκοιμημένους».

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης μας Μίκης Θεοδωράκης το έτος 1984 συνέθεσε το έργο Requiem «Ακολουθία εις κεκοιμημένους»,  για σολίστ, μικτή χορωδία, παιδική χορωδία και ορχήστρα, ως έναν μουσικό φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών της σφαγής των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Kαλάβρυτα 09-06-2021

Αριθ. Πρωτ. 52

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την 15η Ιουνίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 στο Πέτρινο, κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

Δημοτικό Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος: νέα αρχειακή συλλογή

Δελτίο Τύπου

Δημοτικό Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος: νέα αρχειακή συλλογή

 

Το Δημοτικό Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του www.dmko.gr τη νέα ψηφιακή αρχειακή συλλογή του με τίτλο: «Έγκλειστα Γυναικόπαιδα».

Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη

Τον Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού  είναι να προάγει την διαφορετικότητα αλλά και τον διάλογο ανάμεσα στους λαούς.

Ψηφιακή Συλλογή "Έγκλειστα Γυναικόπαιδα"

Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, συμμετέχοντας στις δράσεις που έχει προγραμματίσει για την ημέρα αυτή το Ελληνικό Τμήμα του  ICOM,  θα παρουσιάσει στην ιστοσελίδα του την ψηφιακή συλλογή της έρευνάς του με τίτλο: «Έγκλειστα Γυναικόπαιδα».

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καλωσορίζει και πάλι το κοινό

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καλωσορίζει και πάλι το κοινό την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.

Το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι: Τρίτη έως και Κυριακή από τις 09:00 έως 16:00.

The Municipal Museum of Kalavritan Holocaust welcomes the public again on Friday, May 14, 2021.

Πρόγραμμα Επετειακών Εορταστικών Εκδηλώσεων 1821 - 2021

Το Πρόγραμμα Επετειακών Εορταστικών Εκδηλώσεων 1821 - 2021, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Καλαβρύτων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Πρόγραμμα Επετειακών Εορταστικών Εκδηλώσεων 1821 - 2021

«"21". Δράση Εθνικής Εμβέλειας»

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος συμμετέχει στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας "21" σύμφωνα με την οποία το Μουσείο θα προσφέρει ελεύθερη είσοδο στο κοινό, κάθε 21 του μήνα καθ' όλη τη διάρκεια του εορταστικού έτους 2021.

#greece2021 και #drasi21

Ενημέρωση για την βράβευση του Πανελλήνιου Ποιητικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα»

Η βράβευση του Πανελλήνιου Ποιητικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα», λόγω των περιοριστικών μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:30, και θα προβληθεί από το επίσημο κανάλι του Δήμου Καλαβρύτων στο Youtube.

Δείτε σχετικό σύνδεσμο:  Δήμος Καλαβρύτων - Κανάλι Youtube.

Αφιέρωμα στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Με αφορμή την συμπλήρωση 77 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα ο τηλεοπτικός σταθμός ΛΥΧΝΟΣ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πραγματοποιεί επετειακό αφιέρωμα στο δράμα των Καλαβρύτων.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 21:00 οι επιζήσαντες από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα διηγούνται και το κουβάρι της ιστορικής αλήθειας ξετυλίγεται σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό αφιέρωμα.

Ειδική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλάβρυτα 07 -12-2020

Αριθ. Πρωτ. 72

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στο  κτήριο της Κεντρικής  Πλατείας , μέσω τηλεδιάσκεψης  στις 15 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη  και ώρα 12:00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Περί ψήφισης του προϋπολογισμού του Δ.Μ.Κ.Ο οικονομικού έτους 2021.

.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 77 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 77 χρόνια από το Καλαβρυτινό  Ολοκαύτωμα.

Σχετικά Αρχεία

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα

Ανακοίνωση

Κατόπιν των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος αναστέλλει την λειτουργία του για το κοινό από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Σλοβακίας κα Ιveta Hricova

Το Μουσείο επισκέφθηκε σήμερα η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Αθήνα κυρία Ιveta Hricova στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης στα Καλάβρυτα. Συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκε για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλάβρυτα 14-09-2020

Αριθ. Πρωτ. 55

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την 18η Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 στο Πέτρινο, κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, με μοναδικό θέμα  ημερήσιας διάταξης:

Υπόμνημα του Δ.Σ. του ΔΜΚΟ προς τον Δήμο Καλαβρύτων

Υπόμνημα του Δ.Σ. του ΔΜΚΟ

Προς τον Δήμο Καλαβρύτων

  • κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Καλαβρύτων-
  • κ. Θεόδωρο Νασιώτη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

 

Σκέψεις και προτάσεις σχετικά με τη διάδοση- -διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης.

Hμέρα Μνήμης της Καλαβρυτινής Μάνας

14 Αυγούστου: ημέρα Μνήμης της Καλαβρυτινής Μάνας

Κάθε χρόνο παραμονή της Παναγίας (14 Αυγούστου) με πρωτοβουλία των Καλαβρυτινών Ενώσεων Αθηνών και Πατρών έχει θεσμοθετηθεί από τον Δήμο Καλαβρύτων να τελείται  στον Καθεδρικό Ναό της πόλης Αρχιερατικό Μνημόσυνο προς τιμή της Καλαβρυτινής Μάνας.

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλάβρυτα 05-07-2020

Αριθ. Πρωτ. 44

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την 9η Ιουλίου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο Δημοτικό Mουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, αντιπροσωπεία  της επιτροπής "Ελλάδα 2021" πραγματοποίησε επίσκεψη στους χώρους του μουσείου στα πλαίσια επίσκεψης στους ιστορικούς τόπους των Καλαβρύτων. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από την Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, και τα Μέλη της Ολομέλειας, καθηγητές Πασχάλη Κιτρομηλίδη και Νίκο Κανελλόπουλο.

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καλωσορίζει και πάλι το κοινό

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καλωσορίζει και πάλι το κοινό τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Το ωράριο του μουσείου είναι:

Τρίτη έως και  Κυριακή από τις  09:00 έως 16:00.

https://www.youtube.com/watch?v=N7G00_irP00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ANNOUNCEMENT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Μετά από εισήγηση της  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας,  Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν την αναστολή της λειτουργίας μουσείων, επεκτείνονται για διάστημα 2 εβδομάδων».

το Μουσείο θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ANNOUNCEMENT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Μετά από εισήγηση της  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας,  Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας μουσείων, για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020».

ΠΕΜΠΤΗ 5 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 MARTIOY 2020

To ΙΣΝ Βλέπει τον Πολιτισμό ως Ανάγκη. Για Όλους.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ήταν προσκεκλημένο στην ανοικτή εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα "Το ΙΣΝ Βλέπει τον Πολιτισμό ως ανάγκη. Για Όλους" και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, όπου σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η απονομή του ειδικού σήματος της Αναγνώρισης στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (ΔΜΚΟ).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

λόγω της εκδήλωσης προς τιμήν του μουσείου,

που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (κτήριο Παλαιάς Βουλής - Σταδίου 13),

απονομής του ειδικού σήματος  Αναγνώρισης,

Εκδήλωση για την Αναγνώριση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 15.1.2020

Αγαπητές/οί

φίλες/οι και συνεργάτιδες/ες

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην τελετή

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 12.00,

στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

(κτήριο Παλαιάς Βουλής - Σταδίου 13),

για την απονομή του ειδικού σήματος της Αναγνώρισης,

από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Έγκριση Αναγνώρισης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Έγκριση Αναγνώρισης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του άρθρου 45 του Ν. 3028/2002.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Απόφαση Αναγνώρισης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ « ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ-ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2019»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ – ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2019»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Τίτλος Ποιήματος: «Στάσου Γερμανέ»

Μαθητής: Παναγιώτης Πιερράκος

Σχολείο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας

Δάσκαλος: Παναγιώτης Καραμούζης

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 76 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 76 χρόνια από το Καλαβρυτινό  Ολοκαύτωμα.

Σχετικά Αρχεία

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός Πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.

του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Στις 31 Αυγούστου 2019 έληξε η θητεία του Δ.Σ. του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (Δ.Μ.Κ.Ο.) που είχε οριστεί με την υπ. αριθμ. 420/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, ακολουθώντας τη θητεία του τελευταίου(31-08-2019)

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλάβρυτα 26-08-2019

Αριθ. Πρωτ. 89

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» την 30η Αυγούστου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00 με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

Τα Απομνημονεύματα του Δημητρίου Μίχου –Σμηνάρχου ε.α

Κυκλοφόρησε σήμερα από τις εκδόσεις του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και από τη σειρά Ιστορία-Μαρτυρίες, νέο βιβλίο με τον τίτλο: «Απομνημονεύματα («Τετράδια») του Δημητρίου Μίχου, Αρχηγού του Ε.Λ.Α.Σ Πελοποννήσου».

Η μνήμη του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην τέχνη

Με τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, κυκλοφόρησε σήμερα από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, μικρό επετειακό Λεύκωμα με τον τίτλο: Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα: 75 χρόνια «Η τέχνη αντίδοτο στη λήθη»
Πρόκειται για ολιγοσέλιδο Λεύκωμα, επετειακό και συλλεκτικό, που συγκεντρώνει σπουδαία εικαστικά έργα και έργα λόγου εμπνευσμένα από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Εμπλουτισμός του Ψηφιακού Αποθέματος

Η οικογένεια Τσεκούρα προσέφερε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος το σημαντικό έγγραφο που αφορά την πρωτότυπη "Σύμβαση Ηλεκτροφωτισμού της Πόλεως Καλαβρύτων", η οποία χρονολογείται από το 1928.

Google Arts & Culture

Μια ακόμη ιστορία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στον ιστότοπο Google Arts & Culture με τίτλο: "Monuments to the Executed of Destroyed Villages" (Τα μνημεία των Εκτελεσθέντων στα κατεστραμμένα χωριά).

Αφορά τα μνημεία που δημιουργήθηκαν στα κατεστραμμένα χωριά της "Επιχείρησης Καλάβρυτα".

Πρόγραμμα 20ης Ενημερωτικής Συνάντησης Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού

Στις 23 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιείται στην Αθήνα στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22 - Αθήνα, η 20η Ενημερωτική Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού "ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ - Μουσεία, καινοτόμες πρακτικές & δημιουργικές συνεργείες".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλάβρυτα 11-11-2018

Αριθ. Πρωτ. 92

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» στις 16 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλάβρυτα 11-11-2018

Αριθ. Πρωτ. 91

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» στις 16 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Περί ψήφισης του προϋπολογισμού του Δ.Μ.Κ.Ο οικονομικού έτους 2019.

.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Χρίστος Φωτεινόπουλος

Δελτίο Τύπου Εναρκτήριας Ομιλίας του Θ. Χαλμούκη στο σεμινάριο Αλλεργιολογίας

Το θέμα με τίτλο η "Ιστορία του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος" ανέπτυξε στις 9 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Kalavrita Canyon ο κ. Θ. Χαλμούκης, αντιπρόεδρος του Μουσείου, σε Εναρκτήρια Ομιλία του σε επιστημονικό σεμινάριο Αλλεργιολογίας, όπου το Μουσείο είχε τιμητικά προσκληθεί.
Ομιλία εμπεριστατωμένη, μεστή, δια-φωτιστική.

Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ

Το Μουσείο επισκέφθηκε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ.Γιώργο Λαζουρά, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Ένα δέντρο για την Ειρήνη!

Ένα δέντρο για την Ειρήνη!

Με το μήνυμα-ρήση του Willy Brandt: „Η Ειρήνη δεν είναι τα πάντα, αλλά χωρίς Ειρήνη όλα είναι τίποτα“, μαθητές και συνοδοί καθηγητές του Γερμανικού Σχολείου Johannes-Nepomuk-Gymnasium Rohr i.NB επισκέφτηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και φύτεψαν συμβολικά στο προαύλιο χώρο του ένα δέντρο-φλαμουριά, σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας στη χώρα τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 18 ΜΑΙΟΥ 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων από το ICOM- Ελληνικό Τμήμα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 - ώρα 19:30 στην πρώην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων.

Για το Δ.Σ. του ΔΜΚΟ

Ο Πρόεδρος

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Αξιότιμε κ. Φωτεινόπουλε,

Επίσκεψη του 27ου Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λεμεσού Κύπρου

Από την Κύπρο τη θαλασσοφίλητη ..

Το 27ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λεμεσού Κύπρου στα πλαίσια της Μεγάλης Δράσης των Ανιχνευτών στην Ελλάδα, επισκέφθηκε και την όμορφη πόλη των Καλαβρύτων την 1 Απριλίου 2018 για την ολοκλήρωση της λαογραφικής έρευνας των παιδιών με θέμα στα Ίχνη για την Ελευθερία΄

Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τα ήθη και τα έθιμα των Καλαβρύτων, επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας καθώς και Τα Σπήλαια Λιμνών.

Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο

Στις 7 Απριλίου 2018- Μ. Σάββατο- ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli επικεφαλής φίλων και συνεργατών  του  επισκέφθηκαν το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου από τον κ. Σάββα Καζάνη, Αρχαιολόγο-Μουσειολόγο, και συγκλονίστηκαν από το αφήγημα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση
Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου της ψηφιοποίησης –τεκμηρίωσης των συλλογών του-έργο δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)-, θέτει στη διάθεση των ενδιαφερομένων, ερευνητών, μελετητών κ.λπ, το Ιστορικό του Αρχείο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σε Συνέδριο στο Ελσίνκι

Στις 2 – 3 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Επιστημών και Γραμμάτων της Φιλανδίας, στο Ελσίνκι, το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο « Βιογραφίες Αντικειμένων», οργανωμένο από το Φιλανδικό Δίκτυο Έργων Τέχνης σε συνεργασία με τη Φιλανδική Κοινότητα Αρχαιοτήτων και τη Σκανδιναβική Ένωση Συντηρητών της Φιλανδίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλάβρυτα 27-01-2018

Αριθ. Πρωτ. 11

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η(2)

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» την 1η Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δελτίο Τύπου για την απώλεια του Δασοπόνου - Ιστορικού ερευνητή Δημήτριου Κανελλόπουλου

Καλάβρυτα 02-01-2018

Αριθ. Πρωτ. 1

Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Δημητρίου Κανελλόπουλου, Δασοπόνου- Ιστορικού Ερευνητή του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

 Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» στις 24 Νοεµβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Περί ψήφισης του προϋπολογισμού του Δ.Μ.Κ.Ο οικονομικού έτους 2018.

Επίσκεψη νέων από το Αμβούργο.

Στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής συνάντησης νέων που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, νέοι από το Αμβούργο επισκέφτηκαν τον Τόπο Εκτέλεσης και τους εκθεσιακούς χώρους του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Άσσου Κορινθίας

Στις 18 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους του μουσείου από τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου του Άσσου Κορινθίας, συνοδεία των εκπαιδευτικών. Επιπλέον μαθητές δύο τάξεων παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου.

Επίσκεψη μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Κωφών

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κωφών στους χώρους του μουσείου όπου και ξεναγήθηκαν.  Η ξενάγηση έγινε στη νοηματική γλώσσα. Η συγκίνηση μεγάλη. Η εμπειρία πρωτόγνωρη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων

Η σχολική χρονιά 2017-2018 έχει ήδη αρχίσει και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος υποδέχθηκε τους πρώτους μαθητές για την φετινή χρονιά.  Στους χώρους του μουσείου ξεναγήθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων μαζί με τους δασκάλους - συνοδούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Β΄ Ενημερωτική Συνάντηση «Ο Λόγος στα Μουσεία για τα Μουσεία», που συνδιοργάνωσαν οι αρμόδιες Κεντρικές Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΑ με αντικείμενο την αποτίμηση του συστήματος αναγνώρισης μουσείων κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του, καθώς και την ενημέρωση για τον μελλοντικό σχεδιασμό.

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου στο Μουσείο

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου μαζί με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη λήξη των εργασιών της 85ης Συνόδου των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα.

Ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου και ο Αν. Γ.Γ. κ. Αγγελόπουλος ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου- από τον Αντιπρόεδρο του ΔΜΚΟ κ. Θεόδωρο Χαλμούκη- παρουσία του κ. Ν. Μαγκαφά, Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων.

Επίσκεψη της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο Σκάκι Σταυρούλας Τσολακίδου

Η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι  Σταυρούλα Τσολακίδου επισκέφτηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ξεναγήθηκε μαζί με τον συνοδό της τον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας κ. Θεοδωρίδη, από την κυρία Ευσταθία Τζούδα-Μητσιώνια, θύμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, παρουσία του Προέδρου του ΣΕΠΟΚΕ κ. Ν. Ραζή και του Μέλους του Δ.Σ. κ. Θ. Παναγόπουλου.

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς:
Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» στις 26 Ιουνίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκδήλωση Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017

ICOM –Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων -Ελληνικό Τμήμα

Τιμώμενο Μουσείο 2017

Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η εκδήλωση προς τιμήν του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 – ώρα 19:00 στη Μαθητική Εστία Καλαβρύτων.

Σχετικά Αρχεία:

Κάντε κλικ Δελτίο Τύπου_Αλλαγή χώρου

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» στις 2 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Επίσκεψη Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Σταυρού στα μαρτυρικά Καλάβρυτα

Τη Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική - εκπαιδευτική εκδρομή στα Καλάβρυτα από το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Σταυρού.

Μετά την περιήγηση σε αξιοθέατα και προσκυνηματικούς τόπους της περιοχής, το Καχητητικό Σχολείο επισκέφτηκε τον "Τόπο Εκτέλεσης" και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου και ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου.

Διάκριση των μαθητών της Β' Λυκείου Καλαβρύτων στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017

Στα πλαίσια του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2017 και του προγράμματος για τη Διδακτική του Ολοκαυτώματος, το τμήμα των γαλλικών της Β' Λυκείου Καλαβρύτων επιμελήθηκε το ποιητικό έργο "Ανεξίτηλες Μνήμες"-"Mémoires indélebiles". Οι μαθητές, με γλαφυρό ύφος, αφηγήθηκαν την Καλαβρυτινή τραγωδία του 1943.

Επίσκεψη του Ειδικού Σχολείου Ιλίου

Μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Ιλίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν σήμερα το Μουσείο.
Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή που γνωρίσαμε και φιλοξενήσαμε έστω και για λίγο αυτά τα εκπληκτικά παιδιά και τους υπέροχους συνοδούς τους.

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς:

Όπως ο πίνακας Αποδεκτών

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» την 16η Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Πρόσκληση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» την 8η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Περί έγκρισης του Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (Δ.Μ.Κ.Ο.) για το έτος 2016.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Χρίστος Φωτεινόπουλος

Σχετικά Αρχεία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 73 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, ο Δήμος της Μαρτυρικής πόλεως των Καλαβρύτων σε συνεργασία με  το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος διοργανώνουν εκδήλωση-Αφιέρωμα  με τον τίτλο: «Οι Πόλεμοι δεν έχουν νικητές, Εικόνες, Μαρτυρίες, Ιστορία» με τιμώμενες χώρες-πόλεις: την Ιαπωνία : Χιροσίμα-Ναγκασάκι, την Πολωνία : Βαρσοβία- Άουσβιτς (στρατ.)- Μίχνιουφ – Παλμίρι- Μπόχνια και την Τσεχία : Λίντιτσε

Πρόσκληση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» την 1η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00.

Σχετικά Αρχεία:

Κάντε κλικ εδώ α΄έγγραφο   και β΄ έγγραφο

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 73 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 73 χρόνια από το Καλαβρυτινό  Ολοκαύτωμα.

Σχετικά Αρχεία

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ « ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ-ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2016»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Τίτλος Ποιήματος: «Πέρα απ’ το θάνατο» Μαθητής: Κεφαλάς Σπύρος Σχολείο: Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων «Αγλαΐα Κόντη – Ελένη Χάμψα»
Δασκάλα: Τόλκου Φιλαρέτη

ΕΠΑΙΝΟΙ : Τίτλος Ποιήματος: «Δύο βήματα ακόμα» Μαθήτρια: Μανωλάκου Ασημίνα Σχολείο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας
Δάσκαλος: Καραμούζης Παναγιώτης

Τίτλος Ποιήματος: «Ο Φάρος του Ολοκαυτώματος» Μαθήτρια: Μπασιλάρη Αγγελική Σχολείο: Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού Δάσκαλος: Μυλωνάς Κωνσταντίνος

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ:

Τίτλος Ποιήματος:«Στων Καλαβρύτων τον παλμό» Μαθήτρια: Κονίδη Λυδία Σχολείο: 1 ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης Δάσκαλος: Παππάς Δημήτριος

ΕΠΑΙΝΟΙ:

Τίτλος Ποιήματος: «Στα ίχνη ενός προσκυνητή» Μαθητής: Μαστοράκος Νικόλαος Σχολείο: 1 ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας Δάσκαλος: Καραμούζης Παναγιώτης

Άθλον Ποιήσεως Γιάννη και Λένας Στρέφη - Κουτσοχέρα 2015

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων προκηρύσσει το διαγωνισμό “ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Για την Α'/θμια και Β'/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα επιλέξουν οι διδάσκοντες φιλόλογοι και δάσκαλοι, ένα από κάθε Σχολείο και θα τα υποβάλλουν στο Δήμο Καλαβρύτων σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης. (Ταχ.Δ/νση: Ευσ. Κηπουργού 6 Τ.Κ.-Πόλη: 250 01 – Καλάβρυτα). Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων.

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ:

Τίτλος Ποιήματος: «Αντίο Μάνα» Μαθητής: Απολλώνιος Γεώργιος Μοσχολέας Σχολείο: 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Χολαργού Δάσκαλος: Γώγος Κωνσταντίνος

ΕΠΑΙΝΟΙ:

Τίτλος Ποιήματος: «Πνοές πολέμου φωνές ειρήνης» Μαθήτρια: Αντωνία Πάνου Σχολείο: 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Δασκάλα: Βασιλοπούλου Ελένη