Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Καλάβρυτα 23-12-2025 Αριθ. Πρωτ. 527Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΠρος:Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 και ΠΕΜΠΤΗ, 1 Ιανουαρίου 2026το Μουσείο θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 και το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό:09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Στις 13 Δεκεμβρίου 2025 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα. Μετά την τέλεση του πάνδημου μνημόσυνου (10 π.μ.) στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, ομιλία απηύθυνε ο κ. Τάσος Σακελλαρόπουλος με τίτλο: "Ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Ανατροπές και Ιδιαιτερότητες".
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Συγχαρητήρια! Μια εμπειρία μοναδική κ’ συνάμα συγκλονιστική! Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν τα συναισθήματα.
21-11-2010 Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων "Η Γρίζα".
Κάτω από το βλέμμα των θυμάτων ντρέπομαι που ανήκω στη σημερινή κοινωνία. Στην κοινωνία που δεν μας δίνει ιδανικά και αίσθημα πατριωτισμού. Αιωνία η μνήμη αυτών των ηρώων!
Ιωσηφίνα Περπινιά, 19/9/2008
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ειρήνη. Κάθε στρατιώτης ο οποίος πατάει την σκανδάλη, γίνετε αυτόματα και δολοφόνος.
Γιάννης Κομιανός (Ξενιτεμένος στη Γερμανία, ο οποίος γνώρισε και πολλούς ειρηνικούς Γερμανούς), 4/9/2008
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης