Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Η Τρισεύγενη Κανελλοπούλου, χήρα του Αλεξίου Αναστασοβίτη, γεννήθηκε στα Καλάβρυτα απο τον Κανελλόπουλο Αργύρη και την Ευανθία Κανελλοπούλου. Είχε άλλα επτά αδέρφια: τον Αντώνιο, τον Αλέκο, τον Σωτήριο, τον Γεώργιο (εκτελέστηκε), τον Λεωνίδα (εκτελέστηκε), την Κωνσταντίνα και την Χριστίνα.  Ανήκει στη γενιά των συμπατριωτών μας, που υπήρξαν θύματα της Ναζιστικής Θηριωδίας. Των παιδιών που βιώσαν τα τραγικά γεγονότα της 13ης Δεκεμβρίου 1943, και γνώρισαν τη βία και τον όλεθρο που σημάδεψε ανεπανόρθωτα την παιδική τους ψυχή.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Μουσείο θα παραμείνει επιπλέον ΑΝΟΙΚΤΟ τις Δευτέρες τις 10 και 17 Αυγούστου.Το Σάββατο 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026 θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ.ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.  
Καλάβρυτα 23-06-2026 Αριθ. Πρωτ. 216Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΠρος:Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουνίου 2026το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

«Με σεβασμό σε εκείνους που ηρωικά θυσιάστηκαν ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να φωνάζουμε και να διδάσκουμε τη λευτεριά και να ξέρουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτε που θα λυγίσει το κουράγιο των Ελλήνων».
29/05/2011 Γ. Α. Παπανδρέου Πρωθυπουργός της Ελλάδος
Γονατίζω ευλαβικά στον ιερό αυτό τόπο. Μικρό παιδί τότε έζησα τα γεγονότα σ΄ένα χωριό πολύ κοντά. ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ!!
19-09-2007 Τριανταφυλλόπουλος Κων.
Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Στην Ελλάδα που είναι κάθε μέτρο και θυσία Ελλήνων υπέρ της ελευθερίας τους. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα οργάνωσης της μνήμης με παρατιθέμενα τεκμήρια από αυτό το απίστευτο μαρτύριο των Καλαβρυτινών. Έχω συγκλονιστεί και σοκαριστεί. Θέλω να κλάψω και δεν μπορώ. Δεν βγαίνουν δάκρυα μόνο οργή
Με εκτίμηση Σοφία Δ. Βάνα Καθηγήτρια
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης