Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Η Τρισεύγενη Κανελλοπούλου, χήρα του Αλεξίου Αναστασοβίτη, γεννήθηκε στα Καλάβρυτα απο τον Κανελλόπουλο Αργύρη και την Ευανθία Κανελλοπούλου. Είχε άλλα επτά αδέρφια: τον Αντώνιο, τον Αλέκο, τον Σωτήριο, τον Γεώργιο (εκτελέστηκε), τον Λεωνίδα (εκτελέστηκε), την Κωνσταντίνα και την Χριστίνα.  Ανήκει στη γενιά των συμπατριωτών μας, που υπήρξαν θύματα της Ναζιστικής Θηριωδίας. Των παιδιών που βιώσαν τα τραγικά γεγονότα της 13ης Δεκεμβρίου 1943, και γνώρισαν τη βία και τον όλεθρο που σημάδεψε ανεπανόρθωτα την παιδική τους ψυχή.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Μουσείο θα παραμείνει επιπλέον ΑΝΟΙΚΤΟ τις Δευτέρες τις 10 και 17 Αυγούστου.Το Σάββατο 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026 θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ.ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.  
Καλάβρυτα 23-06-2026 Αριθ. Πρωτ. 216Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΠρος:Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουνίου 2026το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Η μνήμη είναι ζωή. Η λήθη είναι θάνατος. Μπράβο στην αναβίωση αυτής της μνήμης.
Αναστασία, Γιολάντα, Αλέκος, Αντώνης, Νικόλαος, Έλενα, Μαρίζα, Θανάσης, 11/5/2008.
Αν και ήμουνα τότε μόνο τεσσάρων ετών, αισθάνομαι πίκρα στην ψυχή μου για την πράξη του λαού μου. Ελπίζω να είναι ένα μάθημα για το αύριο, για πάντα, για να αγωνίζεται ο Γερμανός για την παγκόσμια ειρήνη.
Hermann Blauth, 25/8/2009
It takes one second to destroy a life and a lifetime to rebuild it. The women of Kalavryta did exactly that. I know that because my grandmother, Ευθυμία Βάγια, is the rock that has kept our family strong and united.
Δημήτρης Σούδας, εγγονός Ευθυμίας και Γεωργίου Βάγια. Με την σύζυγό μου Ελισάβετ και την κόρη μου Γεωργία - Ευθυμία
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης