Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1η ΜΑΪΟΥ 2026το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό:09:00 π.μ. –16:00.
Καλάβρυτα 28-4-2026 Αριθ. Πρωτ. 86Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΠρος:Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
Απεβίωσε ο Βασίλειος Μπράτσικας (1937-2026) Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα από τον Γεώργιο Μπράτσικα και την Μαρία Καρασπήλιου από την Κερπινή. Είχε άλλα τρία αδέλφια τον Νικόλαο (1939), τον Κωνσταντίνο(1940) και τον Γεώργιο (1943).
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Ρίγος και καθήλωση στο αντίκρισμα των ματιών μας... Υπέροχα αλλά και θλιβερά όλα! Η εξέλιξη των γεγονότων ήταν απάνθρωπος! Οι εικόνες εκείνης της εποχής αβάσταχτες! Μπράβο για τι ¨ έργο¨ σας!!! Ευχαριστούμε!!!
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΓΚΥ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 15 - 2 - 12
Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπω σε ένα μουσείο χαμογελώντας και θα βγω κλαίγοντας. Έχετε απεικονίσει την ιστορία σε εικόνες και βίντεο έτσι ώστε να την ζεις τώρα! Μπράβο, να συνεχίσετε έτσι!
Γρηγόρης, Βαρβάρα, 29/1/2014
Συγκλονίστηκα κυριολεκτικά! Αν και γνώριζα από τα σχολικά βιβλία, τις αφηγήσεις των γονέων μου και από τα ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης το Ολοκαύτωμα, τώρα το βίωσα πραγματικά. Ευγνωμοσύνη, δέος και πολύ άγρια, συγκλονιστικά συναισθήματα θα με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή.
Ελένη Κογιάννη, 1/9/2012
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης