Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για λόγους ασφαλείας έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες απομάκρυνσης των κλαδιών και αποκατάστασης του χώρου, η είσοδος των επισκεπτών στο Μουσείο θα πραγματοποιείται προσωρινά από την είσοδο επί της οδού Αγίου Αλεξίου.Ζητούμε την κατανόηση των επισκεπτών μας για την προσωρινή αυτή αλλαγή και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2026 στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η σημαντική εκδήλωση με θέμα: «Άυλη Πολιτιστική & Θρησκευτική Κληρονομιά – Αειφόρος Ανάπτυξη και Προβολή».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...
Από το βιβλίο επισκεπτών
Συγχαρητήρια! Μια εμπειρία μοναδική κ’ συνάμα συγκλονιστική! Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν τα συναισθήματα.
21-11-2010 Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων "Η Γρίζα".
Ένα από τα πιο συγκινητικά και παράλληλα απλά μουσεία που έχω επισκεφθεί, καθώς είναι τοποθετημένο στο σημείο που συνέβη το μεγάλο κακό του 1943. Οι ζωντανές μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν με το δικό τους τρόπο αυτά τα τρομακτικά γεγονότα, πραγματικά σε κάνουν να ανατριχιάζεις, περιγράφοντας λεπτό - λεπτό αυτές τις στιγμές. Η τελευταία αίθουσα είναι πολύ συγκινητική, καθώς διαφαίνονται και αποκαλύπτονται τα ονόματα και τα πρόσωπα αυτών που χάθηκαν, ενώ παράλληλα η υπέροχη μουσική την ντύνει χαρακτηριστικά.
23.01.2012 Δήμου Εύη
Μέσα στα μάτια των γονιών μου είδα τον τρόμο της γερμανικής κατοχής και μέσα στα λόγια τους τα πάθη του λαού μας. Μέσα στα εκθέματα του Μουσείου, είδα εγώ και τα παιδιά μου με τα μάτια μας, την αλήθεια των λόγων των γονιών μου και τη σελίδα της ελληνικής ιστορίας που δεν θα ήθελα να δω ποτέ να επαναληφθεί σε καμιά από τις επόμενες γενιές Ελλήνων!