ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2026 στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η σημαντική εκδήλωση με θέμα: «Άυλη Πολιτιστική & Θρησκευτική Κληρονομιά – Αειφόρος Ανάπτυξη και Προβολή».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, πραγματοποίησε ημερίδα με τίτλο: «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο και τον χρόνο: Η αφήγηση του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα που διοργανώνει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtube.com/live/iNatjUg99dg?feature=share
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...
Από το βιβλίο επισκεπτών
Κλείνω ευλαβικά το γόνυ στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την ελευθέρωση της Πατρίδας από την Γερμανική Κατοχή. Θα τους θυμόμαστε πάντα. Οι Έλληνες συγχωρούμε αλλά δεν ξεχνάμε. Συγχαρητήρια στον Δήμο που διατηρεί τόσο ζωντανό το Μουσείο. Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο για την ουσιαστική ενημέρωση και ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου.
Να γνωρίζουν όσοι προσποιούνται άγνοια. Να είμαστε έτοιμοι να φωνάξουμε «ποτέ πια».
Νίκος Τόσκας, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, 17/4/2015
Η ιστορία αυτού του τόπου είναι γραμμένη κάτω από κάθε πέτρα, μέσα σε κάθε σπίτι, γύρω από κάθε αυλή, κάτω από κάθε ακτίδα του ήλιου που βγαίνει καθημερινά... Η μνήμη και η γνώση είναι η μεγαλύτερη σφραγίδα για τη διατήρηση του έθνους μας! Είναι στο χέρι μας!