Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Απεβίωσε στην Αμερική, όπου ζούσε η Καλαβρυτινή Παναγιώτα Κωστοπούλου- Γιαννούλια [Κοινωνική Λειτουργός].
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 9 Ιουνίου 2025το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΓΕΛ Καλαβρύτων στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων – 18 Μαΐου 2025-  με τίτλο: «“Οι νέοι μιλούν για τα Ολοκαυτώματα”» στις 13 Μαΐου 2025 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων – 18 Μαΐου 2025, διοργανώνει με το ΓΕΛ Καλαβρύτων ημερίδα με τίτλο: “Οι νέοι μιλούν για τα Ολοκαυτώματα”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων στις 13 Μαΐου 2025, στις 9.30 π.μ..
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Η ιστορία αυτού του τόπου είναι γραμμένη κάτω από κάθε πέτρα, μέσα σε κάθε σπίτι, γύρω από κάθε αυλή, κάτω από κάθε ακτίδα του ήλιου που βγαίνει καθημερινά... Η μνήμη και η γνώση είναι η μεγαλύτερη σφραγίδα για τη διατήρηση του έθνους μας! Είναι στο χέρι μας!
Αθηνά Κλάδη, 28/10/2007
Ένας κόμπος, ένας λυγμός να ανεβαίνει... Πράγματα που δεν έχουν και δεν μπορούν να περιγραφτούν με λόγια. Στο θέαμα αυτής της εξαιρετικής συλλογής μα περισσότερο στο αντίκρισμα με τις φωτογραφίες και τα ονόματα των πεσόντων, η καρδιά σφίγγεται. Ένας ελάχιστος μα πολύτιμος φόρος τιμής και ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και χρέους στην μνήμη τους. Συγχαρητήρια στους συντελεστές και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ΗΡΩΕΣ.
28-10-2007 Κωνσταντίνα Κοντούλη Ετών 20
Με εντυπωσίασαν τα πάντα στο μουσείο και προπάντων η γυναίκα που σέρνει το νεκρό να τον ενταφιάσει.
28 - 8 - 2012 Είμαι 9 ετών Φειδάκης Ν.
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης