Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Στις 13 Δεκεμβρίου 2025 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα. Μετά την τέλεση του πάνδημου μνημόσυνου (10 π.μ.) στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, ομιλία απηύθυνε ο κ. Τάσος Σακελλαρόπουλος με τίτλο: "Ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Ανατροπές και Ιδιαιτερότητες".
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 19:00 μ.μ. στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων η παρουσίαση-απαγγελία των βραβευμένων ποιημάτων και η απονομή βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες/θεισες μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες του Πανελλήνιου Ποιητικού Μαθητικού Διαγωνισμού «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ Γιάννης Κουτσοχέρας».
 Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυσή του διοργανώνει την περιοδική έκθεση με τίτλο: “Από το Σκοτάδι στο Φως: Αντικείμενα και μνήμες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος”. Η έκθεση, παράλληλα, εντάσσεται στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Καλαβρύτων για την συμπλήρωση 82 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Συγκλονισμένος από τη θυσία, εξαιρετικά ικανοποιημένος από το σεβασμό στην ιστορική μνήμη. Ο αγώνας πρέπει να συνεχισθεί μέχρι την τελική δικαίωση, την καταβολή των επανορθώσεων προς τον ελληνικό λαό.
25-10-2008 Αριστομένης Συγγελλάκης Μέλος Σ.Ε.Δ.Σ Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Επίσκεψη στον παππού μου
26.3.2016 Γιώργος Αναγνωστόπουλος ετών 7
Κάνω προσπάθεια για να συγκρατήσω τα δάκρυα μου.
Ανώνυμος, 7/6/2008
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης