Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Απεβίωσε η Βασιλική Τσαπάρα Παπαθανασίου (1938-2025) Υπήρξε Θύμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα από τον Χρήστο Τσαπάρα και την Μαρία Ανδριανοπούλου από την Άνω Κλειτορία( Καρνέσι), Ήταν μοναχοκόρη.
Καλάβρυτα 23-12-2025 Αριθ. Πρωτ. 527Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΠρος:Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 και ΠΕΜΠΤΗ, 1 Ιανουαρίου 2026το Μουσείο θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 και το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό:09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Σήμερα, 15-05-2010 ξανάζησα νοερά τη θυσία των μαρτυρικών Καλαβρύτων. Νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος και ευλογημένος από το Θεό που διετέλεσα επί 8μηνο (1974-75) υπηρεσιακός δήμαρχος Καλαβρύτων, ως Πρωτοδίκης τότε Καλαβρύτων.
Γρηγόριος Πέτρου Μάμαλης Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Ε.Τ.
Η επανάσταση για την ελευθερία έχει αίμα ελληνικό. Η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια έχουν αίμα ελληνικό. Νιώθω υπέροχα που κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, είμαι σίγουρη ότι και να γύριζε ο χρόνος πίσω οι Καλαβρυτινοί θα αντιμετώπιζαν με το ίδιο σθένος Τούρκους - Γερμανούς και οποιονδήποτε βάρβαρο θα προσπαθούσε να μας λεηλατήσει. Έχουμε κουράγιο, δύναμη, αξιοπρέπεια, λεβεντιά. Τα χαρακτηριστικά μας είναι μοναδικά! Είμαστε κράτος ανάδελφο και αξιοζήλευτο. Τιμή και δόξα στην «μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων» όπως έλεγε και ο παππούς μου.
Μαρία Γκρεκ (εγγονή Νικολάου Θ. Νικολόπουλου), 5/7/2009
Είναι κάτι που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Μια έκθεση, ένα μουσείο ανεπανάληπτο. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό. Τέτοιες βαρβαρότητες δυστυχώς συνεχίζονται με άλλους ανθρώπους, σε άλλους τόπους.
Καλαβρυτινοί, είσαστε ένας ηρωικός λαός. Καλά κάνατε και ενταφιάσατε τον αγκυλωτό σταυρό-σημαία.
Αθηνά, 23/12/2007
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης