Απεβίωσε η Βασιλική Τσαπάρα Παπαθανασίου (1938-2025)
Υπήρξε Θύμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα από τον Χρήστο Τσαπάρα και την Μαρία Ανδριανοπούλου από την Άνω Κλειτορία( Καρνέσι), Ήταν μοναχοκόρη.
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 και ΠΕΜΠΤΗ, 1 Ιανουαρίου 2026το Μουσείο θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 και το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό:09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...
Από το βιβλίο επισκεπτών
Στη ζωή σε κάποιους πέφτει ο κλήρος να πρέπει να πολεμήσουν και άλλοι τον τραβάνε μόνοι τους. Τους πρώτους τους καλώ αγωνιστές της ζωής. Τους δεύτερους της μνήμης. Ευλογία για κάθε άνθρωπο είναι να τους γνωρίσει. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο, ο σπόρος της θέλησης και της αγάπης για ζωή αληθινή θα ποτίσει σίγουρα κάποιο περιβόλι στην καρδιά του. Όταν όμως συναντά σε έναν και μόνο άνθρωπο και τους δύο αγωνιστές, τότε αυτό δεν είναι μόνο ευλογία. Είναι θείο δώρο. Είναι τιμή και ευθύνη. Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία της Μνημοσύνης μπροστά μου. Γεμάτος ευθύνη σας λέω: Γειά χαρά δάσκαλε Χ. Φ. Ο πιο ταπεινός μαθητής σου.
Δημήτρης, 26/12/2011
Παππού, ήρθα στα Καλάβρυτα, στον τόπο που δεν θέλησες ποτέ να ξαναπάς μετά τον Γενάρη του ’44. Η εγγονή σου.
Αριάδνη Πολιτοπούλου, 30/11/2008
Υποβλητικό και άκρως ατμοσφαιρικό. Οι φωνές που ακούγονται συνεχώς να περιγράφουν τις αδιάψευστες συνέπειες, είναι μια συνεχή υπενθύμιση του κακού και άδικου που φέρνει ένας πόλεμος. Συγχαρητήρια για το μουσείο.