Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουνίου 2026το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2026 στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η σημαντική εκδήλωση με θέμα: «Άυλη Πολιτιστική & Θρησκευτική Κληρονομιά – Αειφόρος Ανάπτυξη και Προβολή».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, πραγματοποίησε ημερίδα με τίτλο: «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο και τον χρόνο: Η αφήγηση του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα που διοργανώνει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtube.com/live/iNatjUg99dg?feature=share
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Σαν Κρητικός που και εμείς έχουμε υποστεί την βαρβαρότητα των Γερμανών, είμαι συγκλονισμένος από αυτό το μουσείο που κρατά τις μνήμες ζωντανές της εποχής της μεγάλης σφαγής. Συγχαρητήρια για αυτό το πνευματικό μνημείο των συμφορών.
Αετουδάκης Δημήτρης 23-1-2011
Πάρα πολύ ωραίο το μουσείο. Φεύγω γεμάτη ιστορία και στεναχώρια. Ευχάριστη επίσκεψη λόγω της δουλειά σας, αλλά η ψυχή μου μαύρισε φεύγοντας από εδώ. Θα ξανάρθω όταν με το καλό κάνω παιδιά. Αλλιώς να είστε όλοι καλά!
Μ.Α., 6/12/2014
Αν και ήμουνα τότε μόνο τεσσάρων ετών, αισθάνομαι πίκρα στην ψυχή μου για την πράξη του λαού μου. Ελπίζω να είναι ένα μάθημα για το αύριο, για πάντα, για να αγωνίζεται ο Γερμανός για την παγκόσμια ειρήνη.
Hermann Blauth, 25/8/2009
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης