Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουνίου 2026το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2026 στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η σημαντική εκδήλωση με θέμα: «Άυλη Πολιτιστική & Θρησκευτική Κληρονομιά – Αειφόρος Ανάπτυξη και Προβολή».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, πραγματοποίησε ημερίδα με τίτλο: «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο και τον χρόνο: Η αφήγηση του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα που διοργανώνει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtube.com/live/iNatjUg99dg?feature=share
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Εδώ σταματά η λογική,
τα γόνατα λυγίζουν,
τα δάκρυα στερεύουν,
και γονατιστοί αναφωνούμε:
Αιωνία η μνήμη τους!
Διονύσιος Κεκάτος, Πρόεδρος ένωσης Κεφαλλήνων κ΄ Ιθακησίων Κηφισίας και Βορείων Προαστείων, 10/6/2007
Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι σ΄ αυτό το μουσείο. Η συγκίνηση παραμένει και ξαναγεννάται κάθε φορά. Ανατριχιαστικές και ολοζώντανες μαρτυρίες. Σε μεταφέρει ακριβώς στη στιγμή του ολοκαυτώματος. Ελπίζω να κατορθώσω να ξαναέρθω.
25-10-2008 Ραπτάκη Θεανώ Ηράκλειο Κρήτης
Τέταρτη φορά που επισκέπτομαι το Μουσείο και νιώθω την ίδια συγκίνηση.
Συνεχίστε αυτό το πολύτιμο έργο σας.
Ελένη, Κύπρος, 27/7/2013
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης