Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Απεβίωσε Ο Νικόλαος Χάμψας (1933 -2026), Οδοντίατρος. Υπήρξε κι αυτός, όπως άλλωστε και εκατοντάδες συμπατριώτες του, θύμα της ναζιστικής θηριωδίας. Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το έτος 1933 από τον Παναγιώτη Χάμψα, ιατρό, από την Γουμένισσα Καλαβρύτων και την Ελένη Αθανασίου, διδασκάλισσα, από την Πάτρα. Είχε άλλα τέσσερα αδέλφια: τον Δημήτρη (Εκτελέσθηκε), τον Αριστόβουλο(Εκτελέσθηκε), τον Γιώργο και την Μαρούλα.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026  το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό:  09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Καλάβρυτα 18-02-2026 Αριθ. Πρωτ. 29Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΠρος:Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
Ιστορική ομιλία (από στήθους) της πρυτάνεως κας Γλύκατζη-Αρβελέρ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτωνστις13.12.2000. (Παρουσία του αειμνήστου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Μανώλη Γλέζου)
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Η επανάσταση για την ελευθερία έχει αίμα ελληνικό. Η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια έχουν αίμα ελληνικό. Νιώθω υπέροχα που κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, είμαι σίγουρη ότι και να γύριζε ο χρόνος πίσω οι Καλαβρυτινοί θα αντιμετώπιζαν με το ίδιο σθένος Τούρκους - Γερμανούς και οποιονδήποτε βάρβαρο θα προσπαθούσε να μας λεηλατήσει. Έχουμε κουράγιο, δύναμη, αξιοπρέπεια, λεβεντιά. Τα χαρακτηριστικά μας είναι μοναδικά! Είμαστε κράτος ανάδελφο και αξιοζήλευτο. Τιμή και δόξα στην «μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων» όπως έλεγε και ο παππούς μου.
Μαρία Γκρεκ (εγγονή Νικολάου Θ. Νικολόπουλου), 5/7/2009
Τρομερή εμπειρία για μένα και τους φίλους μου από την Κίνα. Σκέφτηκαν αμέσως τις θηριωδίες της Ιαπωνίας και ταυτίστηκαν. Ειδικά η τελευταία αίθουσα ήταν γροθιά στο στομάχι.
Ηλιάνα, Αθήνα (25.3.2016)
«Τον ανδρειωμένο μην τον κλαις
μήδε κι αν αστοχήσει
κι αν αστοχήσει μια και δυο
πάλι ανδρειωμένος είναι».
Κρητικό Ριζίτικο
Χρήστος, Κασσιανή, Θεοδώρα, Αντώνης, 13/8/2008
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης