Image


 

Σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος; Πληροφορίες


 


Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επίσκεψη

  • Image
Σ' αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μνήμης Απάνθισμα

  • Image
Λόγοι-επετειακές ομιλίες, άρθρα, επιστολές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα (πεζά-έμμετρα), δημοσιεύματα κ.α.

Νέα

Την Πέμπτη14 Αυγούστου 2025 τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα.
Καλάβρυτα 10-08-2025 Αριθ. Πρωτ. 294Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΠρος:Όπως ο πίνακας Αποδεκτών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Μουσείο θα παραμείνει ΑΝΟΙΚΤΟ τις Δευτέρες τις 11 και 18 Αυγούστου.Την Παρασκευή 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025 θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 09:00 π.μ. –16:00 μ.μ.
Εφαρμογή ΞενάγησηςΛήψη στο App Store Αποκτήστε το στο Google Play

Περισσότερα ...

Εκδόσεις Μουσείου

  • Image
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί και διατίθενται...

Από το βιβλίο επισκεπτών

Δεν έχω πάει σε πολλά μουσεία λόγω της ηλικίας μου! Αυτό το μουσείο μου έμαθε πράγματα που πλέον δεν διδάσκονται σε εμάς. Χαίρομαι που ήρθα και το είδα, ήταν συγκλονιστικό. Ένα εξαιρετικό μουσείο που θα προτείνω και θα ξαναεπισκεφτώ. Ευτυχώς που υπάρχουν οι άνθρωποι αυτοί που έφτιαξαν το μουσείο αυτό, έμαθα λίγη από την ιστορία μου.
Ηλέκτρα Σκοτίδη, 13 ετών, 16/3/2014
Σήμερα, 15-05-2010 ξανάζησα νοερά τη θυσία των μαρτυρικών Καλαβρύτων. Νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος και ευλογημένος από το Θεό που διετέλεσα επί 8μηνο (1974-75) υπηρεσιακός δήμαρχος Καλαβρύτων, ως Πρωτοδίκης τότε Καλαβρύτων.
Γρηγόριος Πέτρου Μάμαλης Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Ε.Τ.
Πάντα θα θυμόμαστε τη γενναιότητα σας και θα προσπαθούμε να υπερασπίζουμε κι εμείς με τον ίδιο ζήλο την πατρίδα μας.
Έφη Σακκά, 6 ετών, 5/8/2007
με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδα και της Ευρωπαϊκης Ένωσης