Open: Tuesday - Sunday 09:00 to 16:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλάβρυτα 27-09-2017                                   Προς: Πίνακας Αποδεκτών.

Πρωτ.  76

 

Θέμα: «Ευχαριστήρια Επιστολή.»

 

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Δ.Μ.Κ.Ο. αισθάνεται βαθύτατα την ανάγκη να σας εκφράσει  τις θερμές του ευχαριστίες για το έμπρακτο ενδιαφέρον σας και τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να περιέλθουν στο Δ.Μ.Κ.Ο. –μετά από αίτημά μας- προς αξιοποίηση και ενίσχυση των σκοπών τού, η ιστορική μονογραφία με τον τίτλο «Επιχείρηση “Καλάβρυτα”. Η δράση της 117 Μεραρχίας Κυνηγών μέσα από τα γερμανικά αρχεία» που εξέδωσε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (Δ.Ι.Σ) το έτος 2012, κι ένα γερμανικό πιστόλι “Λούγκερ” (Luger), πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τους στρατιώτες της Βέρμαχτ στις μαζικές εκτελέσεις (χαριστική βολή) του ανδρικού πληθυσμού της πόλεως και χωριών της επαρχίας Καλαβρύτων κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης “Καλάβρυτα”, 5-15 Δεκεμβρίου 1943.

Ήδη, το μεν βιβλίο, αφού ανατυπώθηκε σε 1.500  αντίτυπα από το τυπογραφείο του Γ.Ε.Σ – με δαπάνη του Δ.Μ.Κ.Ο., διατίθεται από το πωλητήριο του τελευταίου. Το δε πιστόλι-αποστρατικοποιημένο πλέον-εκτίθεται στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και μαζί με δύο άλλα όπλα συμπληρώνει τη συλλογή των φονικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των αθώων συμπατριωτών μας.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για το αμέριστο ενδιαφέρον σας προς το έργο μας, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μέριμνα και η φροντίδα για τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής γνώσης, τη διαφύλαξη δηλ. της ιστορικής μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

   Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος

          Χρίστος Φωτεινόπουλος

Αποδέκτες:

  • Τον Κύριο Δημήτριο Βίτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης
  • Τον Κύριο Παπαδημητρίου Γεώργιο, Ταγματάρχη ΓΕΣ/Γ1
  • Τον Υπτγο Γεώργιο Σταματιάδη, Διευθυντή  Δ΄ Κλάδου/ΓΕΣ
  • Τον Κύριο Κώστα Σπαρτινό Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας
  • Τον Κύριο Λυμπέρη Δημήτριο, Αντιστράτηγο ε.α
  • Τον Κύριο Τσενέ Σωτήριο, Πρόεδρο Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας

Σχετικό αρχείο: Δελτίο Τύπου