Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Επίσκεψη στο Μουσείο αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο Επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Υussef Dorkhom και αντιπροσωπεία από την περίκλειστη πόλη Qalqilya της Παλαιστίνης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Ο Επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής έγραψε τα παρακάτω στο βιβλίο επισκεπτών:

«Μια πονεμένη ιστορία, μια αξέχαστη σφαγή η οποία δεν πρέπει να ξεχαστεί από όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να σταθούμε στους Έλληνες αδερφούς . Τους ευχόμαστε ειρήνη και όλος ο κόσμος με την ίδια αλληλεγγύη πρέπει να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες αδερφούς μας και αδερφές μας. Ο θεός να αναπαύσει τις ψυχές όλων των μαρτύρων και των αγωνιστών της ελευθερίας, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να ζήσουν σε ειρήνη, ασφάλεια, ελευθερία και ανεξαρτησία . Ζήτω η ελληνική παλαιστινιακή φιλία.»

Ο δε δήμαρχος της περίκλειστης πόλης Qalqilya σημείωσε:

"Όλοι ονειρευόμαστε την ελευθερία και έχουμε ενθουσιαστεί πάρα πολύ για την ελευθερία σας και ευχόμαστε και το ίδιο στον Παλαιστινιακό λαό να απελευθερωθεί κάποια μέρα από τον Ισραηλινό στρατό και να αποχωρήσουν και να φύγουν όλα τα τείχη του διαχωρισμού και να έρθουμε σε εσάς την επόμενη φορά και να έχει εκπληρωθεί αυτό το όνειρο και να σας αγκαλιάσουμε με ευτυχία και χαρά και χαμόγελο.

Εσείς και εμείς έχουμε το ίδιο αίμα, την ίδια ιστορία, μας δένουν σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης, η κατοχή είναι υπό αφανισμό σήμερα, στο τέλος παραμένουν μόνο οι λαοί  όλο τον σεβασμό για τον αγώνα όλου του Ελληνικού Λαού εναντίον της Ναζιστικής κατοχής."

Κατηγορία