Open: Tuesday - Sunday 09:00 to 16:00

Επίσκεψη στο Μουσείο αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα κυρία Iveta Hricova, η Πρόξενος της χώρας στην Αθήνα κυρία Petra Prosňanská και ο Δήμαρχος  της Μαρτυρικής πόλης Nemecka κύριος Branislav Cizmarik σήμερα επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη μελλοντική αδελφοποίηση των δύο Δήμων.
Η Μαρτυρική πόλη της Nemecka υπήρξε τόπος Γερμανικών θηριωδιών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τις 4 έως και τις 11 Ιανουαρίου 1945, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από τις Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής και τους συνεργάτες αυτών με αποτέλεσμα την εκτέλεση και αποτέφρωση σε ασβέστη 900 κατοίκων, με σκοπό την καταστολή της Σλοβάκικης Αντίστασης.

 

 

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα κυρία Iveta Hricova, ο Δήμαρχος  της Μαρτυρικής πόλης Nemecka κύριος Branislav Cizmarik και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

 

 

O Δήμαρχος  της Μαρτυρικής πόλης Nemecka κύριος Branislav Cizmarik αποτυπώνει γραπτώς τις εντυπώσεις του από την επίσκεψή του στο Μουσείο.

 

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα κυρίας Iveta Hricova αποτυπώνει γραπτώς τις εντυπώσεις της από την επίσκεψή της στο Μουσείο.