Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου στο Μουσείο

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου μαζί με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη λήξη των εργασιών της 85ης Συνόδου των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα.

Ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου και ο Αν. Γ.Γ. κ. Αγγελόπουλος ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου- από τον Αντιπρόεδρο του ΔΜΚΟ κ. Θεόδωρο Χαλμούκη- παρουσία του κ. Ν. Μαγκαφά, Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων.

Στο τέλος, ο κ. Γαβρόγλου φανερά συγκινημένος έγραψε στο βιβλίο των Επισκεπτών: «Μία δύσκολη εμπειρία για να μην ξεχνάμε το δηλητήριο του ρατσισμού και του ναζισμού. Με όλη την καρδιά μου για τα θύματα και τον θαυμασμό μου σε όλους όσους λειτουργούν το Μουσείο».

Προηγουμένως, ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Τόπο της Εκτέλεσης, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβρόγλου, παρά τις σχετικές εκκλήσεις, επέμεινε να καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου της εισόδου στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, και τούτο είναι συνέπεια, του ήθους, της σωφροσύνης και των αρχών της ευγενούς προσωπικότητας του.
Με το ίδιο πνεύμα αντιμετώπισε την  είσοδό του στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αγγελόπουλος.

Φωτογραφίες:

Κατηγορία