Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Σεμιναριακή δράση «ANR RUINES»

Στα πλαίσια του Γαλλικού ερευνητικού προγράμματος και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διεξήχθη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών σεμιναριακή δράση με τη συμμετοχή ευρωπαίων ερευνητών και ακαδημαϊκών. Στην δράση εκπροσωπήθηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον Ιστορικό – Επιστημονικό συνεργάτη του Μουσείου Γκρέστα Δημοσθένη ο οποίος πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: « Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών στην Ελλάδα».

Το ερευνητικό πρόγραμμα μελετά μαρτυρικά χωριά και πόλεις της Ευρώπης που καταστράφηκαν από τις Γερμανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις Κατοχής κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη και η διατήρηση της μνήμης των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, η σύνδεση των μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ευρώπης μεταξύ τους, καθώς και η μελέτη της διαχείρισης και της μεταβίβασης της τραυματικής αυτής μνήμης από την τοπική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κοινωνία του 21ου αιώνα.

Κατηγορία