Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Μουσείο και Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές"

Tο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο διασώζει τις ιστορικές μνήμες του ναζιστικού εγκλήματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943, υλοποιεί από το 2019 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα  για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βασισμένα σε σύγχρονες παιδαγωγικές, επιστημονικές μεθόδους και τεχνικές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση.

Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας σε πρωτογενείς χώρους ιστορικής αξίας, όπως είναι ο Τόπος Θυσίας και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ενισχύει την καλύτερη μετάδοση και την αποτελεσματικότερη κατάκτηση της ιστορικής γνώσης. Με την ενσωμάτωση της διδασκαλίας του ιστορικού μαθήματος στους χώρους αυτούς, η πρόσληψη γνώσης αποκτά νέες δυναμικές, προάγοντας τις αρχές της βιωματικής μάθησης.

Το προτεινόμενο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, με τίτλο: "Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές", περιλαμβάνει ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες υλοποιούνται σύμφωνα με την αρχή της αυτενέργειας, της διερεύνησης και της ενεργητικής-συμμετοχικής μάθησης.

Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές (pdf)

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από ένα πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας στο πλαίσιο του έργου «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» – προσέγγιση CLLD/LEADER.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα


Τα παιδιά γράφουν για το Μουσείο | Φόρμα αξιολόγησης εκπαιδευτικών | Φόρμα αξιολόγησης για παιδιά

 

Συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης