Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

18 Μαΐου 2016 Διεθνής Ημέρα Μουσείων

18-5-2016-4Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που είναι μέλος του Icom, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο προαύλιο του Δ.Μ.Κ..Ο. εκδήλωση-αφιέρωμα στον Οδοντωτό, που περιλάμβανε:
α. Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφικό υλικό από την 120η ιστορική διαδρομή του Οδοντωτού
β. Προβολή του ηχοράματος του Αντώνη Φιλιππουπολίτη με τίτλο: Οδοντωτός-το τρενάκι του Βουραϊκού- Παραγωγή Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου.
γ. Ομιλία από τον κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος -Πρόεδρος Δ.Μ.Κ..Ο., με θέμα: «Οδοντωτός Σιδηρόδρομος και Καλάβρυτα: 1896-2016, 120 χρόνια παράλληλης ιστορίας»: Κατοχή - Αντίσταση - Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα – Απελευθέρωση.

Ο ομιλητής μέσα από συγκλονιστικά κείμενα-βιωματικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στη δίνη των τραγικών γεγονότων που εξελίχθηκαν και διαδραματίστηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του β΄παγκοσμίου πολέμου, αναφέρθηκε στη συμβολή του Οδοντωτού στη ζωή και στην επιβίωση των κατοίκων της κατά τα χρόνια της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης, του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και της Απελευθέρωσης, σε μια δύσκολη περίοδο που σε πολύ μεγάλο βαθμό τα «πάντα» εξαρτιόνταν από ένα τρένο, από τη λειτουργία ή μη του Οδοντωτού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί συμπατριώτες μας.

Κατηγορία