Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Εμπλουτισμός του Ψηφιακού Αποθέματος

Η οικογένεια Τσεκούρα προσέφερε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος το σημαντικό έγγραφο που αφορά την πρωτότυπη "Σύμβαση Ηλεκτροφωτισμού της Πόλεως Καλαβρύτων", η οποία χρονολογείται από το 1928.
Η σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ του Τάκη Κώη, Πρόεδρου της Κοινότητας Καλαβρύτων και του επιχειρηματία Γεώργιου Τσεκούρα και όριζε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την ηλεκτροδότηση της πόλης των Καλαβρύτων. Στην σύμβαση υπέγραψαν ως μάρτυρες οι κάτοικοι των Καλαβρύτων Χρήστος Παπανδρέου και Παναγιώτης Δουφεξής καθώς και ο συμβολαιογράφος Παναγιώτης Καλατζής.

Το έγγραφο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΔΜΚΟ.

Σχετικός ιστότοπος: "Σύμβαση Ηλεκτροφωτισμού της Πόλεως Καλαβρύτων"

Σκοπός του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, πέρα από τη συλλογή, την τεκμηρίωση, την έρευνα, την διάσωση της μνήμης και της ιστορίας της πόλης των Καλαβρύτων, είναι πρωτίστως η ενημέρωση του κοινού, η προώθηση της έρευνας και η ανάδειξη σημαντικών εγγράφων/ μουσειολογικού υλικού από το αρχείο του Μουσείου μέσω της ιστοσελίδας του και των εκθεσιακών χώρων του.

Για τον σκοπό αυτό, ο επισκέπτης θα δύναται να μελετά σημαντικά έγγραφα στον σχετικό διαμορφωμένο χώρο της ιστοσελίδας που ονομάζεται: "Ψηφιακό Απόθεμα".

Κατηγορία