Open: Tuesday - Sunday 09:00 to 16:00

Διάκριση των μαθητών της Β’ Λυκείου Καλαβρύτων στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017

Στα πλαίσια του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2017 και του προγράμματος για τη Διδακτική του Ολοκαυτώματος, το τμήμα των γαλλικών της Β’ Λυκείου Καλαβρύτων επιμελήθηκε το ποιητικό έργο “Ανεξίτηλες Μνήμες”-“Mémoires indélebiles”. Οι μαθητές, με γλαφυρό ύφος, αφηγήθηκαν την Καλαβρυτινή τραγωδία του 1943.

        Έχοντας ως αφετηρία, όπως όριζε ο διαγωνισμός, το ποίημα “Je me souviens”-“Θυμάμαι” του Georges Perec, την ιστορική φωτογραφία του Γυμνασίου Καλαβρύτων του 1943 καθώς επίσης και το βιβλίο “Κραυγή-Μαρτυρίες γυναικών”, οι μαθητές ξεκίνησαν να δουλεύουν σε ομάδες. “Ζωντάνεψαν” μαθητές του 1943 οι οποίοι επέζησαν από την τραγωδία και καταθέτουν τα συγκλονιστικά τους βιώματα.

        Τέλος, οι μαθητές αναβίωσαν την ιστορική φωτογραφία στην αυλή του σχολείου τους, με τη βοήθεια των καθηγητών τους.

        Μέσα από αυτή την εργασία, τις βιωματικές εξιστορήσεις,  οι μαθητές προσέγγισαν στη γαλλική γλώσσα το «Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα» και έδειξαν με ενσυναίσθηση  πόσο βαθιά έχει αποτυπωθεί και στη δική τους ψυχή το τραύμα.

        Η εργασία των μαθητριών/των έγινε με την πρωτοβουλία και την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών κας Παρασκευιώτη Νίκης. Η τελική κατάταξη της εργασίας από την επιτροπή αξιολόγησης είναι η 7η θέση σε Πανελλήνιο  επίπεδο και η 1η σε επίπεδο νομού και στη βράβευση της ομάδας που έγινε στις 28 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, παραβρέθηκε η  Σχολική Σύμβουλος Γαλλικών κα Χάντζου, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κος Δημακόπουλος ενώ η απονομή έγινε από τον Βοηθό Δημάρχου σε θέματα παιδείας κο Μαγκαφά.

Σχετικά Αρχεία:

Κάντε κλικ Συνοπτική παρουσίαση  IMG_3377