Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Ο Πρέσβης της Τσεχίας στο Μουσείο

Ο Πρέσβης της Τσεχίας στο Μουσείο

 

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Τσεχίας κ. Jan Bondy στις 6 Ιανουαρίου 2017 κι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα Ολοκαυτώματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από τις δυνάμεις των Ναζί εναντίον άμαχου πληθυσμού, αυτό της 13ης Δεκέμβρη του 1943 στην πόλη των Καλαβρύτων.  Τον υποδέχτηκαν τα Μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου, ο κ. Χαλμούκης. Θ. και ο κ. Παναγόπουλος Θ.,  και τον ξενάγησε στους εκθεσιακούς χώρους του ο κ. Σάββας Καζάνης-Μουσειολόγος. Ο κ. Jan Bond δήλωσε εντυπωσιασμένος και προβληματισμένος απ΄ αυτήν τη πρωτόγνωρη γι΄ αυτόν εμπειρία, σκέψεις που κατέγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών:

As ambassador of the Czech Republic it is for mew a big importance to understand what happened to Greek citizens during the WWII. I will pass this message to the Czech citizens. I hope to find the right way of cooperation with your museum and the museum of Lidice/Czech Republic.

Euxaristo poli for the tour, wishing you all the best for 2017

Jan Bondy

Ambassador of the Czech Republic to Greece

6.1.2017

 «Ως Πρέσβης της Τσεχίας, είναι για εμένα πολύ σημαντικό να καταλάβω τι συνέβη στους Έλληνες κατοίκους κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Θα μεταβιβάσω αυτό το μήνυμα στους κατοίκους της Τσεχίας. Ελπίζω να βρω τον ορθό τρόπο συνεργασίας με το Μουσείο και το Μουσείο του Lidice  (στην Τσέχικη Δημοκρατία).»


Ευχαριστώ πολύ για την ξενάγηση, Σας εύχομαι ότι καλύτερο για το 2017

Jan Bondy

Πρέσβης της Τσέχικης δημοκρατίας στην Ελλάδα

6.01.2017

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος και από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά, ο κ. Jan Bondy επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στην Έκθεση-Αφιέρωμα με τον τίτλο: «Οι Πόλεμοι δεν έχουν νικητές, Εικόνες, Μαρτυρίες, Ιστορία», που διοργάνωσε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος υπό την αιγίδα του Δήμου της Μαρτυρικής πόλεως των Καλαβρύτων στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 73 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, με τιμώμενες χώρες-πόλεις: την Ιαπωνία : Χιροσίμα-Ναγκασάκι, την Πολωνία : Βαρσοβία- Άουσβιτς (στρατ.)- Μίχνιουφ – Παλμίρι- Μπόχνια και την Τσεχία : Λίντιτσε.

Η επίσκεψη του Πρέσβη της Τσέχικης δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy στη Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενισχυθούν οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και να επιδιωχθούν κοινές δράσεις μεταξύ των μαρτυρικών πόλεων των Καλαβρύτων και του Λίντιτσε και των Μουσείων τους που θα στοχεύουν στην καλλιέργεια και στην οικοδόμηση ανθρωπιστικών αξιών: της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ανάμεσα στους ανθρώπους και στους λαούς.

 

dsc_0246 dsc_0226

Κατηγορία